Nå vil alle ha båt

Båtsalget i Norge har eksplodert takket være den varmeste mai på 100 år. Se bilder fra drømmehelgen på fjorden.

Publisert Sist oppdatert

Se Båtlivs bildespesial fra drømmehelgen på fjorden. Foto Båtliv

Det er god stemning hos norske båtforhandlerne om dagen. Salget av båt har eksplodert de siste dagene grunnet varmebølgen i mai. Nå spår forhandlerne at flere vil velge båt i ferien fremfor sydenferie. Det finnes snart én million fritidsbåter i landet, så folk må være forberedt på at det blir trangt på sjøen denne sommeren, skriver Norboat i presssemelding.        

Les også: Flere har planer om å kjøpe båt

– En lang vinter har gjort at båtsalget startet mye senere i år. Til gjengjeld har salget eksplodert, og det har aldri vært en bedre salgsmåned enn mai 2018. Heldigvis er det fortsatt båter igjen på lager, ettersom salget startet så sent, sier Leif Bergaas, daglig leder i båtbransjeforbundet Norboat.

Les også: Slik finner du drømmebåten

Hele landet

Norge er et båtelskende land. Med en kystlinje på ca 100 000 km og flott natur er det ikke underlig at mange faller for båtlivet. Dette bekrefter forhandlerne i bransjen.

–Vi har solgt 20 båter i alt fra fem til åtte meter bare nå de 2 siste ukene i mai. Etter en lang og stille vinter ser det nå likevel ut som det blir vekst i år, sier Jonas Gams-Steine, daglig leder i Bergen Marine.

Les også: Nye skjærgårdsjeeper med konsoll og toalett

Større motor           

I tillegg til at båtsalget øker, øker også salg av motor, motorutskiftninger, samt navigasjonsutstyr, kartplottere og annen elektronikk. Forhandlere har registrert en økning i bytte av motorer på alle båtmodeller, og da særskilt på seilbåter som skifter til litt større motor og mer moderne motorteknologi.

– Sesongen har fått en knallstart og ser meget lovende ut. Vi opplever spesielt stor pågang på re-powering, også kalt motorutskifting, i tillegg til annet båtutstyr, sier Karl Johan Haugerø, Stadsbygd Båtsenter i Trondheim.

De ser de samme trendene innen fritidsbåtmarkedet i Kristiansand, hvor de ifølge daglig leder Jarle Knutsen i HK Motorservice opplever stort salg av Daycruiser, Skjærgårdsjeeper og BowRider.

– For vårt firma blir det en økning i både salg og service i år. Og fortsetter varmen kan oppgangen bli riktig bra, sier Knutsen.

Les også: Norges mest populære bobåter

Ille bra i Fredrikstad

Fredrikstad er intet unntak. Også her registreres det rekordmange på sjøen. Mye båtbruk fører med seg kjøp av utstyr, men også økt etterspørsel etter servicetjenester.

– Vi hadde omsetningsrekord i mai. Butikken koker av smilende glade båtkunder selv om det til tider er kø ved disken, sier Rino Olsen, daglig leder i Ragnar Ringstad i Fredrikstad.