FORBYR: EU utvider Russland-sanksjonene til å omfatte luksusvarer, og forbyr salg av båter som koster mer enn en halv million kroner til Russland.

EU forbyr eksport av yacht og båter til Russland

Europa utvider russiske sanksjoner til å omfatte luksusvarer, inkludert fritidsbåter, i samarbeid med USA.

Publisert Sist oppdatert

EU vil også forby salg av luksusbiler, båter og fly til en verdi av over 50 000 euro, ca en halv million norske kroner, noe som vil gjelde for de fleste modeller fra daycruiser-størrelse og oppover, og biler fra produsenter som Audi, BMW, Porsche og Ferrari.

Russland representerer for tiden rundt to prosent av det globale salget av Europas store luksusbilmerker, skriver Yahoo Finans.

Motorsykler verdt mer enn 5000 euro vil også bli forbudt som en del av de nye sanksjonene, sammen med deler og tilbehør.

Sanksjonene kommer etter at flere europeiske bilprodusenter allerede frivillig har stanset salget til Russland siden starten av konflikten.

Forbudet kommer «som et direkte slag for den russiske eliten», ifølge Ursula von der Leyen, president for EU-kommisjonen. I en nylig uttalelse sa hun: «De som opprettholder Putins krigsmaskin skal ikke lenger kunne nyte sin overdådige livsstil mens bomber faller over uskyldige mennesker i Ukraina.»