SJØLYST: Slik tenker aksjonsgruppen seg at Sjølyst kan utvikles til maritim folkepark med båtplasser under lokk.

Båtfolket blir ikke hørt i Oslo

Båtfolket kjemper for å bevare båtplasser i Oslo, men sier at de ikke blir hørt av byrådet.

Publisert Sist oppdatert

Aksjonsgruppen for felleskap på Sjølyst kjemper for å bevare opplagsplassene for ca 3000 båter, og vil legge frem et forslag for byrådet om å utvikle en maritim folkepark på området. I forslaget inngår å bygge et lokk over dagens opplagsplass med båtplasser under lokket. I dag er stedet vinteropplag for 1500 båter for medlemmer tilknyttet Bestumkilen og Frognerkilen.

Byrådet og Oslo kommune ønsker å flytte småbåtene vekk fra Skøyen-området for å bygge blokker og havnepromenade ved sjøen.

–Det fortvilete er at vi ikke får legge fram våre forslag for byrådet. De skylder på koronasitutasjonen, sier generalsekretær Stig Hvide-Smith i KNBF til Båtmagasinet. Han påpeker at halvparten av Oslos befolkning har vært på mint én båttur, og at det maritime miljøet på Sjølyst har lange og sterke tradisjoner. Syv båtforeninger med til sammen 8000 medlemmer benytter i dag Sjølyst til opplag og vedlikehold av sine båter.

Aksjonsgruppen som kjemper for bevaring av båtplassene har opprettet en nettside med mer informasjon om hvilken fremtid de ønsker for området. Aksjonsgruppen har samlet inn over 6000 underskrifter til støtte for saken.

Dagens forslag til områderegulering fra Plan- og bygningsetaten legger opp til å fjerne båtopplaget i Bestumkilen. Det vil til slutt være politikerne i bystyret i Oslo som kommer til å vedta en regulering av området. Arbeiderpartiet og MDG går inn for å bygge boliger på området, mens Høyre og Frp har tatt til orde for å bevare båtplassene, får Båtmagasinet opplyst fra KNBF. Det er foreløpig ikke klart når endelig avgjørelse blir tatt.