INGEN MENNESKERETT: Det er ingen menneskerett å ha båtopplagsplasser tre meter unna kaikanten, sier Knut Halvor Haneborg.

4000 båtopplagsplasser kan forsvinne i Oslo. Appen Kaj tilbyr plass på Hønefoss.

Nær 4000 båtopplagsplasser vil forsvinne fra sjønære områder i Osloområdet i nær fremtid spår Knut Halvor Haneborg. På Hønefoss tilbyr han nå 5000 båtopplagsplasser på Hvalsmoen.

Publisert Sist oppdatert

Presset øker på sjønære tomter i Osloområdet. Båteiere på Malmøya, Storøya, i  Bestumkilen og Frognerkilen har allerede fått beskjed om at det kan være endringer på gang. I Oslo, Bærum og gamle Asker kan omlag 4000 båtplasser stå i fare for å forsvinne til fordel for næringsbygg, boliger og grøntarealer ned til strandkanten. Båtopplagsplasser ved Holmen, Bestum, Solvik og Frognerkilen kan stå for fall. Byrådet i Oslo har allerede vedtatt å fjerne båtopplagsplassene i Bestumkilen i sitt forslag til ny reguleringsplan for området. Det store spørsmålet er hva som skjer når forslaget kommer til behandling i bystyret med et nytt politisk flertall. 

Uansett; presset på sjønære eiendommer øker i pressområdene. Flere hevder at det å bruke rådyre eiendommer til plasskrevende næringsarealer som båtopplag er ekstravagant når det er langt større behov for næringslokaler, boliger og grøntarealer ned til sjøen. Båteiere og båtforeninger kjemper naturlig nok i mot med nebb og klør, og viser til hevdvunne rettigheter og tap av kystkultur og båtlivet slik vi kjenner det i dag dersom dette skulle bli en realitet. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER