Miami international boatshow 2023:

PUSLING: Målt i fot er den en pusling, nyheten Cigarette Racing 52 Thunder, men den har fartsegenskaper som ingen andre blant de 1300 utstilte båtene på verdens største båtmesse i Fort Lauderdale som åpner i dag. Foto: Produsent.
PUSLING: Målt i fot er den en pusling, nyheten Cigarette Racing 52 Thunder, men den har fartsegenskaper som ingen andre blant de 1300 utstilte båtene på verdens største båtmesse i Fort Lauderdale som åpner i dag. Foto: Produsent.

I dag åpner verdens største båtmesse

Med sine beskjedne 52 fot er nyheten Cigarette Racing 52 Thunder en pusling blant de 1300 båtene som er plass når verdens største båtmesse åpner i Fort Lauderdale i Florida i dag. Men her er det ikke størrelsen det kommer an på. Helt andre ting gjør nyheten til et trekkplaster.

Publisert Sist oppdatert

Et eller annet sted langs kilometervis av bryggene på det enorme messeområdet i Fort Lauderdale, i solfylte Sør-Florida, vil du finne Cigarette Racing 52 Thunder. Du må lete målbevisst blant de 1300 båtene, for du har bare fem dager på deg før den 64. versjonen av verdens største båtmesse stenger portene igjen. Allerede søndag er det slutt.

100.000 besøkende

I mellomtiden håper arrangøren, Marine Industries Association of South Florida, at godt over 100.000 mennesker har hatt gode opplevelser langs bryggene, på vannet og på de utallige restaurantene. Trolig har folk først og fremst latt seg imponere av linjelekre, kraftige, perverse, praktiske, miljøvennlige, ikke miljøvennlige og kanskje fremfor alt rådyre farkoster. Her vil du finne 1000 utstillere fra 54 land i alle verdensdeler som mer enn gjerne vil fortelle suksesshistorien sin.

1300 BÅTER: Blant imponerende 1300 båter skal du finne det 'lille' fartsmonsteret Cigarett racing 52 Thunder i Fort Lauderdale i disse dager. Foto: Arrangør.
1300 BÅTER: Blant imponerende 1300 båter skal du finne det "lille" fartsmonsteret Cigarett racing 52 Thunder i Fort Lauderdale i disse dager.

 Trolig messens raskeste båt

Det er her Cigarette Racing 52 Thunder kommer inn, for ifølge våre kolleger i magasinet Motorboat and Yachting er det bare få båter, om i det hele tatt noen, som på årets messe kan dokumentere større toppfart enn denne sigaretten. Den skal være god for 80 knop, men så har den dag også seks av Mercurys nye 500 Racing-motorer på hekken. 3000 hestekrefter måtte altså til for å nå den magiske grensen.

DAGLIGDAGS: Her et slett ikke uvanlig syn på gigantmessen i Florida. Foto: Reidar Kjelsrud.
DAGLIGDAGS: Her et slett ikke uvanlig syn på gigantmessen i Florida.

Pervers luksus og muskelbåter 

Seks motorer bakpå er riktignok nokså dagligdags på denne utstillingen. Det er kanskje mye annet det er interessant å se etter, videreutviklet solcelleløsninger for eksempel, kanskje resultater av forskning innen el-tekologi. Ja, du finner det, men ikke uventet er det også mye konvensjonell rå motorkraft som fortsatt gjelder i landet der alt er «big».