Båtmagasinet-TV nr. 6/2022

DUELL: I Båtmagasinet-TV kan du blant annet se duellen mellom en gammel snekke og en moderne elbåt.
DUELL: I Båtmagasinet-TV kan du blant annet se duellen mellom en gammel snekke og en moderne elbåt.

Tilbake til framtiden

Hvem klarer seg best i bølgene av en moderne elbåt eller en gammel snekke?. I denne sommersendingen av Båtmagasinet-TV tar vi deg med på test av ny og gammel båt mot hverandre. Vi får høre reaksjoner fra båtfolket på de nye fartsgrensene på sjøen. Vi har også besøkt Thomas Nikolai Bjønnes ombord i motorkutteren «Utvær».

Publisert Sist oppdatert

Vi lot den moderne eldrevne båten Strana møte den bensindrevne sjekta «Oscar» – begge syv meter lange – i Risør. Aldersforskjellen er 70 år mellom båtene, som rent funksjonelt dekker samme behov: En tur på vannet i sakte fart med familie og venner. Se de to båtene side om side på sjøen i vårt videoinnslag.

Er du i tvil om hvor fort du kan kjøre med båt i sommer? Da er du ikke alene. Selv politiet synes det er vanskelig å holde oversikten over fartsgrensene etter at nye regler trådte i kraft uten at de gamle fartsskiltene er byttet ut. Se vår reportasje med tips til hvordan du best kan innrette deg for å unngå fartsbot i sommer.

Så kan du glede deg til å bli med om bord i den gamle motorkutteren «Utvær» og møte båtentusiasten Thomas Nikolai Bjønnes, som nylig kjøpte den tradisjonsrike skøyta.