TESTET: Ibiza 711 Touring.
TESTET: Ibiza 711 Touring.

Ibiza 711 Touring: Eksepsjonelt velbalansert

Høstens nyhet fra Ibiza Boats, Ibiza 711 Touring, er godt et eksempel på optimalisering av et tydelig definert konsept. Båten er tilnærmet fullendt, og ganske alene i sitt segment med separat toalettrom.

Nordiske daycruisere har vært igjennom en betydelig utvikling de siste 20 årene. Dagens båter tar i langt større grad enn tidligere hensyn til hvordan kundene bruker sine båter i det særegne, nordiske skjærgårdslandskapet. Stort sett over alt ellers i verden brukes fritidsbåter i dette segmentet som flytende badeplattformer. Her i Norden fortøyer vi til en holme med baugen mot fjellet og ankeret ut akter. Og vi er ofte mange ombord som omgås sosialt, som bader, spiser, sover og går på di. Vi vi bruker båtene aktivt mellom hjemmehavna og skjærgården, eller mellom hytta og butikken. Denne særegne bruken har vært med på å definere hvordan den moderne dagsturbåten skal se ut. I så måte er Ibiza 711 Touring et godt eksempel på en dagsturbåt som er utviklet med utgangspunkt i brukerens adferd ombord, og behovene båten skal tilfredsstille. Nettopp denne evolusjonen av eksakt samme båtkonsept gjennom mange år, er også en bra påminnelse om hvilke løsninger det er verdt å legge vekt på når man skal kjøpe ny båt.

Sjøegenskaper

Ibiza 711 Touring er en helt ny modell. Skrogdesignet bygger videre på de samme idéene som ligger til grunn for 680-skroget, som er ganske unikt og som fungerer særdeles bra. I tillegg til konvensjonell V-bunn, har skroget et ekstra bredt chine som gir forbedret stabilitet når båten ligger stille, men også under kjøring i sjø. En positiv bieffekt av dette designet er at det innvendige arealet på uteplassen blir ekstra romslig. Båten har en marginal planingsterskel, og en toppfart på 45 knop med en mann om bord, halv tank og med største motoralternativet, en 250 hk Yamaha av nyeste generasjon. Båten klarer seg utmerket med en 225 hk på hekken også, men den nye 250-hesteren til Yamaha har en utrolig respons allerede fra første stund og kler båten godt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS