Portrett:

ET UNIKUM: – Etter min mening har folk glemt hva poenget med båt er – at det er å være på vannet, sier Andresen til Båtmagasinet.
ET UNIKUM: – Etter min mening har folk glemt hva poenget med båt er – at det er å være på vannet, sier Andresen til Båtmagasinet.

Ronny Andresen: – Rustikk bohem i blankpolert bransje

I en blankpolert fritidsbåtbransje er fritenkeren Ronny Andresen fra Skåtøy i Kragerø og et korrektiv. En som setter ting i perspektiv, som skjærer gjennom flosklene med argumenter som bare en med grunnleggende praktisk forståelse kan fremføre. Det gjør han med tyngde, og han blir lyttet til.

Publisert

Av folk som kjenner ham godt, beskrives Ronny Andresen som en kunstner. Han er en fri sjel blottet for forfengelighet i en verden der stadig flere blir begrenset i sin livsutfoldelse av hva andre måtte mene om dem. En som tenker lange tanker fritt. Hva andre måtte mene om ham, holder ikke Ronny Andresen våken om natta. Om den saken gir han fullstendig blaffen. Men om det meste annet har han meninger og tanker, særlig når noe rokker ved hans rettferdighetssans. Han nærer en velutviklet forakt for byråkrater og autoriteter, ikke minst når makten agerer i strid med den sunne fornuft. 

I 2016 la han og en kompis direktøren for Kragerø fjordbåtselskap ut på finn.no med teksten «Sur og kilen «fergedirektør» gis bort mot henting.», som en reaksjon på det de mente var kommunalt pengesløseri.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER