Knut Arild Hareide

NY SJØFARTSDIREKTØR: Knut Arild Hareide i maritime omgivelser i Smedasundet i Haugesund, rett ved Sjøfartsdirektoratets hovedkontor.

Bømlingen startet båtlivet i fotenden av køya

Han startet båtlivet i fotenden av mamma og pappas køye i en hjemmebygget 30-foter. Nå har bømlingen krabbet ut av både køya og politikken - og rett inn på toppsjefkontoret i Sjøfartsdirektoratet. Knut Arild Hareide er blitt båtfolkets førstemann.

Lite kunne Tordis og Ragnar Hareide ane om at lillegutten som lå i fotenden i køya på familiebåten en dag først skulle bli partileder, så statsråd og nå selveste sjefen i Sjøfartsdirektoratet. Men bømlingen og siviløkonomen Knut Arild Hareide har gjort mye i sitt snart 50-årige liv, han. Selv om han hoppet ut av politikken i fjor, har nok spesielt far Ragnar, den tidligere sjøkapteinen, gode vibber for at sønnen skal bruke sin kløkt og arbeidskapasitet i de sjøfarendes tjeneste.

– Jeg var litt fornærmet på far min, de årene jeg tilbragte i fotenden av køya i familiebåten vår. Far min bygde køyer til alle mine fire eldre brødre i den båten, bare ikke til meg, sier den nye sjøfartsdirektøren. Han må likevel innrømme at sjølivet er sterkt å anbefale. Han har tilbragt de fleste sommerferiene i båt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER