Båtlivsundersøkelsen:

VANNSCOOTER PÅ TUR: Båtliv med test av vannscootere fra Tønsberg til Stavern.

Flest kritisk til dette mangfoldet

Nesten 1500 båteiere har svart deres holdninger om vannscootere. Flest mener at vannscootere ikke hører med i mangfoldet.

Publisert Sist oppdatert

Vannscootere er mange sterke følelser. I den store båtlivsundersøkelsen sier 31 prosent av de spurte at en vannscooter er en fritidsbåt, på lik linje med andre fritidsbåter. En større andel på 38 prosent mener at vannscootere ikke bør likestilles med andre fritidsbåter. Mens 26 prosent ikke har noen meninger om vannscootere.

LES OGSÅ: Nær én million fritidsbåter i Norge (vannscootere inkludert)

Kritiske seilere

Båtlivsundersøkelsen har også kategorisert hvem som er i mot eller for vannscootere, om man har seilbåt, motorbåt med overnatting, uten overnatting eller mindre båt uten motor. Færrest som mener at vannscootere er likestilt med andre er seilbåtfolket. Her er det kun 20 prosent som er positive til mangfoldet. Eå stor andel som 64 prosent i den samme kategorien mener at vannscootere ikke bør likestilles, og kun 12 prosent av seilbåtfolket har ikke noen mening om  emnet.

LES OGSÅ: Faktasjekk om vannscootere bråker mer

Positive motorbåtfolk

De som har motorbåt med overnatting er de mest positive til vannscootere. I denne kategorien sier nesten 40 prosent at vannscootere er fritidsbåter. Men eiere av små båter uten motorer er heller ikke veldig begeistret for vannscootere, og her mener 43 prosent at de ikke bør likestilles med andre fritidsbåter. Denne kategorien omfatter i stor del blant annet kanoer og kajakker.

LES OGSÅ: Vil reversere vannscooter-regelverket

1452 båteiere spurt

For seks år siden ble det gjennomført en omfattende undersøkelse som omfatter båtfolket, og kartlegger båtbruken i Norge. Også kalt båtlivsundersøkelsen. Nå er en ny undersøkelse gjort, og 1452 båteiere har svart på hva de mener om vannscootere.