Båtliv setter dagsorden

Flere ganger denne våren har toppsaken i avisen VG vært levert av Båtliv.

Publisert Sist oppdatert

– Slik leier du båtdrømmen, var toppoppslaget på forsiden av VG for en tid tilbake. Nylig publiserte også VG Båtlivs store daycruiserguide helt på topp på VG Nett.

Les også: Fra godværsbåt til bobåt

VG er landets ledende nyhetstjeneste på Internett, og den største løssalgsavisa. Båtliv er landets ledende båtblad for motorbåtinteresserte med nettstedet batliv.no.

Båtliv leverer båtstoff til VG, og mange nyheter og forbrukerstoff fra Båtliv legges på seksjonen for Bil og Båt på VG Nett, og enkelte større artikler publiseres i papiravisen. 

Det er anslått at de finnes ca 750.000 fritidsbåter i Norge, og at halvparten av befolkningen er i båt i løpet av et år. Forsikringsverdien av norske fritidsbåter er på 80 milliarder kroner.

– For båtbransjen innebærer samarbeidet mellom Båtliv og VG en synliggjøring av båter og båtliv overfor et større publikum, sier redaktør Ole Henrik Nissen-Lie i Båtliv.

Nylig passerte Båtliv 20.000 "likere" på Facebook, og også sosiale medier er blitt en viktig trafikkdriver for Båtliv.

Les også: 20.000 liker Båtliv

I likhet med VG har også Båtliv satser også Båtliv på såkalte plussartikler, det vil si artikler som det ligger mye journalistisk arbeid bak, og som leserne derfor må betale for.

– Leserne er vant til å kjøpe blader og aviser i kiosken, men ikke på nett. Likevel ligger det like mye arbeid bak en nettartikkel, og dette må journalistene få betalt for. Vi har nå lagt alle artikler i Båtliv fra helt tilbake i 2006 tilgjengelige som plussartikler, og abonnentene får dermed tilgang til svært mange nyttige og inspirerende artikler for en beskjeden sum, sier Nissen-Lie.

Se abonnementstilbudene her