Bryggelangs på Cannes Boat Show

Stadig flere norske båtfolk reiser nå til Cannes for å kjøpe nye båter. Se stemningsfilm Cannes Boat Show.

Publisert Sist oppdatert

Cannes, Frankrike

Cannes Boat Show teller 630 utstilte båter, og blant utstillerne finner vi også flere norske. Goldfish er på plass med sine raske og lekre båter. Det samme er Windy og Draco. Sleipner stiller ut stabilisatorer og thrustere.

På den enorme standen til Ferretti, Riva, Pershing og Mochi finner vi også Jon Olav Lefdal fra Dreamline Yachts. Han har gjennom årene solgt over 40 luksusbåter til nordmenn.

–      Vi selger omtrent like mange båter til nordmenn som ønsker å ha båten her, som til nordmenn hjemme, sier Lefdal. Han har gode avtaler med marinaer her, og sier at det koster omtrent like mye å ha båten liggende i Cannes som på Aker Brygge, det vil si ca 100.000 kroner i året for en 40-foter. Enkelte nordmenn kjøper båt ved Rivieraen for å ha flytende feriebolig på Middelhavet.

Publikum

Jarle Grytli selger katamaraner fra Fountain Pajot. Han har med flere kunder til Cannes i år. – Vi har ikke utstillingsbåter hjemme. Her får vi vist frem hele modellspekteret, så Cannes Boat Show er blitt stadig viktigere for oss de siste årene, sier han.

I alt er over 50.000 publikummere innom Cannes Boat Show. Over halvparten av de besøkende er fra utlandet, og på restaurantene og i gatene hører man de fleste europeiske språkene i løpet av utstillingsuka.

 

Powered by Labrador CMS