KNBF ville utestenge Båtliv

Kongelig Norsk Båtforbund ville ikke invitere Båtliv til seminar på Stortinget på grunn av kritisk journalistikk. De involverte politiske partiene har krevd at både Båtliv og Seilmagasinet inviteres.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for boikotten er to artikler som ble skrevet om arbeidsforholdene i Kongelig Norsk Båtforbund. Artiklene ble tatt ille opp av generalsekretær Endre Solvang, som sier til fagbladet Journalisten at han ikke føler seg trygg på bladene og vil ikke ta sjansen på at de fortsetter «den negative vinklingen på vårt seminar».

LES OGSÅ:  Slutter i KNBF

LES OGSÅ: KNBF meldt til Arbeidstilsynet

– Vi inviterer de vennene vi vil. Pressedekning må bygge på fakta, og det gjør ikke disse artiklene fra Båtliv. Hvis de kan bekrefte at de ikke kommer til å legge inn en ny negativ vinkling på seminaret, skal de få lov til å være med. Ellers tør jeg ikke ta sjansen, sier Solvang til Journalisten.

REAGERER: Redaktør Ole Henrik Nissen Lie (t.v.) og redaksjonssjef Jørn Finsrud i Båtliv.

Han vil derimot ikke kommentere et spørsmål om unnlatelsen var avklart med medarrangørene.

Redaksjonssjef Jørn Finsrud tilbakeviser kritikken og hevder at Solvang fikk full tilsvarsmulighet til artiklene, men at generalsekretæren da var mest opptatt av å få rede på hvilke kilder Båtliv hadde. 

– Båtliv redigeres fullt og helt etter pressens etiske regler. Det innebærer både at folk har tilsvarsrett og at kildevernet respekteres fullt ut. Jeg innestår for at vi hadde gode kilder for sakene og at vi lytter til kritikk. En faktafeil om at det var to og ikke tre personer som til slutt sa seg opp i organisasjonen ble for eksempel rettet opp før trykk, sier Finsrud.

LES OGSÅ: Deler ut 8,6 millioner i momskompensasjon

Han legger til at han allerede nå har fått forsikringer fra flere av de politiske partiene som deltar på seminaret om at både Båtliv og Seilmagasinet er velkomne til Stortinget i februar.

Journalisten som har skrevet denne teksten er frilanser for bladet Båtliv men er ikke ansatt i forlaget.