Tønsberg Boatshow

Torben Kragstad ved Beneteau Gran Turismo 41
Torben Kragstad lokker med 20 prosent valutarabatt på Beneteau Gran Turismo 41

Selger båter med valutarabatter

Hos enkelte båtimportører kan du nå kjøpe ny båt med rundt 20 prosent valutarabatt.

Publisert Sist oppdatert
Euro koster i dag 11,8 kroner, opp 22 prosent fra i fjor høst

Flere båtimportører har båter på lager som ble kjøpt inn i fjor høst fra utlandet. I slutten av august i fjor lå eurokursen 22 prosent lavere enn den gjør i dag. Deretter har eurokursen steget fra 9,6 kroner til 11, 8 kroner i dag.

Svekket kronekurs kombinert med stigende priser på energi og råvarer, har ført til en rask prisstigning på båter, særlig det siste året. På Tønsberg Boatshow denne helgen snakket vi med båtimportører som selger båter i dag basert på eurokursen da de kjøpte inn båten til landet i fjor.

Invictus på Tønsberg Boatshow
Nå kan du sikre deg en lekker daycruiser fra Invictus til fjorårets pris.

Kragstad AS stiller ut en Beneteau Gran Turismo 41 til 5,9 millioner kroner. Det er mye penger, men 20 prosent under prisen med dagens valutakurs, hevder Torben Kragstad.

Litt lenger inn på brygga ligger Marine Service, en stor båtforhandler på Skedsmokorset, som i fjor startet import av de lekre, italienske Invictus-båtene. Ombord i Invictus GT280S treffer vi Thomas Edvardsen, som forteller at han selger denne elegante weekendcruiseren for 2,9 millioner kroner, mens båten koster 3,3 millioner med dagens eurokurs.