VARM FORSOMMER: Bildet er tatt på forsommeren på vei til Sommerspretten 2016, der Båtliv på Facebook møttes.
VARM FORSOMMER: Bildet er tatt på forsommeren på vei til Sommerspretten 2016, der Båtliv på Facebook møttes.

Flere eier båt sammen

– Sameie blir stadig mer populært blant båtfolk, sier en ledende forsikringsaktør, som håper på en god sommer med færre grunnstøtinger.

Publisert Sist oppdatert

Pantaenius er en stor aktør i båtforsikringsmarkedet i hele Europa. Forsikringsselskapet er kjent for å gi en fast sum i forsikringsoppgjør uten fratrekk for alder. Gert Toft er leder for Pantaenius i Skandinavia. Han opplever en positiv utvikling i inntektene, men er bekymret for det store antallet grunnstøtinger.

SATSER PÅ NORGE: Gert Toft i forsikringsselskapet Pantaenius gjør det godt i Norge.
SATSER PÅ NORGE: Gert Toft i forsikringsselskapet Pantaenius gjør det godt i Norge.

– Vi har hatt en stabil vekst på 10 prosent i 2017 til tross for at mange kunder har redusert forsikringssummen som et resultat av verdifall på sine båter. Dette reduserer jo våre premieinntekter, så en samlet vekst i fritidsbåtflåten er nødvendig for å få opp inntektene, sier managing director Gert Toft.

­– Skadeutviklingen er stabil, men for høy. Reparasjonskostnadene faller dessverre ikke i takt med verdien av båtene, og det legger derfor press på skadeprosenten, fortsetter Toft.

– Jeg håper på en veldig lang, varm og solrik sesong slik at alle kan komme seg ut på vannet og få rutinene på plass. Det er nødvendig for å unngå mange unødige håndteringsskader og grunnstøtinger, sier han.

– En trend i båtmarkedet er at stadig flere går sammen om en båt i felleseie for på den måten å utnytte båten bedre og fordele kostnader og vedlikehold på flere. Så ser vi også at mange godt voksne seilere skifter ut seilbåten med motorbåt for å kunne nyte livet på vannet på sine eldre dager, avslutter Toft.

 

 Tidligere intervjuer:

Båtelektronikk tar etter bil

Nye modeller slår an

Medvind for nykommer

God fart for norsk båtbygger

Vokser og utvider med luksus

Askeladden gir gass inn i nytt år

Økt fart for Suzuki

 

 

Powered by Labrador CMS