Båter i sjøen 2022

Slår på stortromma med nye modeller

Cormate lanserer både Chase 32 og Chase 35 på Båter i sjøen, og T28 stilles ut her for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Med sine buede og vakre linjer har Cormate slått godt an i markedet. Dette er elegante fartsmaskiner signert Egil Ranvig og hans team i Torp i Østfold. De har funnet en plass i markedet med båter som kombinerer kjøreglede og komfort. På egen nettside trekker de paralleller til Porsche Cayenne i bilverden.

Chase 35 er en forlengelse av forgjengeren med nytt og forbedret skrog. Båten kan fås med innenbords- eller utenbordsmotor. På Båter i sjøen stilles den ut med to Mercury-motorer på hekken, som hver yter 450 hester. Dette er en rå kjøremaskin med toppfart rundt 80 knop.

Høyhastighet

Samtidig har Cormate-teamet laget en litt kortere og mer kompakt utgave på 32 fot. Denne er designet for singel motor og stilles ut med innenbordsmotor. Båten er en komplett weekendcruiser med stor dobbelkøye forut, bysse bak førerplassen, ankervinsj og baugpropell som standard. Båtbyggernes sans for detaljer kommer til syne med den digitale spaken for gir og gass, og ikke minst toalett bygget i karbon

Mens trenden generelt er utenbordsmotorer, går Egil Ranvig og Cormate sine egne veier med den T28. De kombinerer klassiske formspråk med innenbordsmotor i en walkaroundbåt med overnattingsmulighet under dekk.

T-28 er en sporty walkaround/daycruiser som vil kombinere skjærgårdsjeepens brukervennlighet med daycruiserens komfort. Båten er bygget for gode dager på sjøen med et nedsenket soldekk og ekstra solseng bak. I forhold til forgjengeren på 27 fot, har den også fått større badeplattform.

T28 har en toppfart fra 44-56 knop og har ifølge produsenten svært gode og forutsigbare sjøegenskaper. Den skal også ha et effektivt skrog som i kombinasjon med moderne motorteknologi gir lavt drivstofforbruk. Båten kan fås med bensin- eller dieselmotor, men ikke utenbords.