Båter i sjøen 2022

INNENBORDS: Salgssjef Thomas Tømta i Cormate selger flest båter med innenbordsmotor.

Selger flest daycruisere med innenbordsmotor

Hos Cormate kan kundene velge mellom ulike motoralternativer. De fleste velger bensin innenbordsmotor, som ifølge salgssjef Thomas Tømta nå er rimeligere enn utenbordsmotor.

Publisert Sist oppdatert

Trenden i båtmarkedet de siste årene har vært at stadig flere båter, og større båter, selges med utenbordsmotor. Hos Cormate opplever de nå det motsatte.

–Vi har solgt 55 Cormate Utility 23 i år, og kun åtte av dem med utenbordsmotor. Den mest populære motoriseringen er Mercruiser V8 som yter 350 hestekrefter, som vi har solgt 35 av. Kun to av kundene har valgt diesel innenbordsmotor, sier Tømta til Båtmagasinet.

Han sier at det ikke lenger er slik at innenbordsmotor er så mye dyrere enn utenbordsmotor. –En Mercury Verado 250 hk er når ca 20 000 kroner dyrere enn en Mercruiser på 350 hestekrefter, sier Tømta.

Normalt er vedlikehold og drift av innenbordsmotor dyrere enn utenbordsmotor, men Tømta opplever heller ikke at drift og vedlikehold nødvendigvis er så mye dyrere for innenbordsmotorer.

–Hos oss betaler kundene det samme for vinteropplag og service enten båtene har innenbordsmotor eller utenbordsmotor. Så må du huske at forsikringen er en god del dyrere for utenbordsmotorer, sier Tømta.