Båten min

LINJELEKKER: Skipper og eier Dag Josefsen koser seg til rors i sin lekre, nyrestaurerte 27 fots Mekling fra 1974.

Linge ville struttet av begeistring over verdens vakreste Mekling

Når Dag Josefsen siger gjennom Middagsbukta i Bærum i sin 57 år gamle Mekling, vekker han oppsikt. Selv mannen bak modellen, Jan Herman Linge, ville struttet av begeistring. Den gamle klassikeren er restaurert til en standard som kan ta pusten fra enhver båtentusiast.

Vi skal helt tilbake til 1970 da ikonet blant norske båtkonstruktører, Jan Herman Linge, drodlet med ideer, sikkert også sammen med sin alltid deltagende kone Tuva, om hvordan en ny, stor dagsturbåt, med overnattingsplass til to, skulle se ut. Mon tro om båtfolket trengte en litt større åpen, planende båt enn det som markedet hadde å tilby den gang?

Utviklingen av Mekling var et oppdrag fra Kristiansand Mekaniske Verksted (KMV). De ville ha noe større å tilby enn bare de legendariske og svært så populære With-båtene. 27-foteren var absolutt nytenkende, åpen, med salong under hardtop med skyvetak og en stor styreposisjon aktenfor salongen «under åpen himmel». Man fikk den også som kalesjebåt, men med hardtop var den virkelig noe for seg selv. Den fremsto, litt i tankegangen, som Hankøterna, minst like sosial, men med drev og motorkraft nok til 30 knop toppfart. Kanskje var den forut for sin tid, for noen stor suksess ble Mekling aldri, i Linges målestokk. Det ble «bare» produsert rundt 80 båter gjennom 1970-tallet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER