Raymarine YachtSense

GEOFENCE: Raymarine utvider mulighetene for fjernstyring og lokaliseringskontroll med sitt nye YachtSense-system.
GEOFENCE: Raymarine utvider mulighetene for fjernstyring og lokaliseringskontroll med sitt nye YachtSense-system.

Omfattende digital kontroll

Raymarine YachtSense Ecosystem er en ny løsning fra Raymarine for overvåkning ombord og fra land. Via nettbrett eller mobil gir det nye systemet omfattende kontrollmuligheter over Raymarine-utstyret og båten.

Publisert

Sentralt i systemet er Raymarines nye mobilapp. Den mobile ruteren YachtSense Link holder brukerne tilkoblet gjennom 4G/LTE-bredbånd, lokale Wi-Fi-nettverk og sømløs integrering med Raymarine-enheter. Med Raymarine-appen og YachtSense Link skal båteieren kunne fjernovervåke kritiske systemer ombord, kontrollere elektriske enheter og synkronisere med Raymarines navigasjonssystemer mens man er underveis. Raymarine-appen er tilgjengelig både for iOS- og Android-enheter.

Full integrasjon

Det nye systemet til Raymarine varsler mer helhetstankegang fra elektronikkleverandøren. Tradisjonelt har mange av de mulighetene som YachtSense tilbyr vært knyttet til separate systemer fra en rekke leverandører. Full integrasjon for alt fra fjernstyring av lys til elektronisk varsling dersom båten flytter seg, bidrar til at både båtprodusenter og båteiere behøver å forholde seg til en mengde systemer fra ulike leverandører.

Med et Raymarine Premium-abonnement kan brukeren også overvåke båten hjemmefra og sette opp et geofence rundt båten og motta varsler hvis båten beveger seg utenfor en definert geofence-sirkel.

Internett

YachtSense Link gjør det mulig for å koble til Raymarine Axiom-skjermer, mobile enheter og andre trådløse enheter som smart-TV til det lokale Wi-Fi-nettet i havna og dermed få et Wi-Fi-nettverk om bord. YachtSense Link støtter doble SIM-kort og gir sømløs tilkobling på tvers av to mobile nettverk ved reise i utlandet.

Med YachtSense Link og YachtSense Digital Control kan den som har tilgang til systemet fjernstyre og overvåke flere elektriske enheter. Via mobilappen kan man blant annet aktivere lensepumper, kontroller lys, overvåke tanker og drivstoffnivåer, ifølge Raymarine.