Båtprodusenten Princess Yachts solgt

MOT USA?: Ifølge Sky News er et amerikansk investeringsselskap i sluttfasen av oppkjøpet av engelske Princess Yachts.
MOT USA: Det amerikanske investeringsselskapet KPS Capital Partners blir majoritetseier i engelske Princess Yachts.

Britenes kronjuvel får amerikanske eiere

Det amerikanske fondet KPS Capital Partners kjøper majoriteten i engelske Princess Yachts (Holdings) Ltd, ifølge en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Det var Sky News og bransjenettstedet IBI News (International Boat Industry) som først meldte at den engelske kronjuvelen skal være solgt til det amerikanske investeringsselskapet som spesialiserer seg på produksjonsbedrifter. Ifølge dagens pressemelding har KPS Capital Partners inngått en avtale om å overta majoriteten i Princess Yachts. Eksisterende aksjonærer vil beholde sitt eierskap i selskapet. Transaksjonen forventes å være gjennomført i løpet av første kvartal i år.

Ifølge dagens pressemelding fra Princess Yachts vil emisjonen akselerere selskapets vekst og utvikling.

Så sent som 27. mai i fjor rapporterte Sky News at eieren av Princess Yachts, L Catterton, hadde innledet et salg. L Catterton er en gruppe investeringsselskaper som har spesialisert seg på luksusmerkevarer, og som også eier franske LVMH. Princess ble solgt til LVMH, en forkortelse for merkene Louis Vuitton Moët Hennessy, i 2008.

Ifølge Sky News skal Princess Yachts ha en solid ordrereserve og en årsomsetning på 300 millioner pund.

Den nye hovedaksjonæren KPS Capital Partners, som ifølge egen hjemmeside forvalter verdier for 14,1 milliarder dollar, har eierinteresser blant annet i motorprodusenten Briggs & Stratton.

LANG HISTORIE: Princess har gjennom flere tiår vært populære båter på det norske markedet.
LANG HISTORIE: Princess har gjennom flere tiår vært populære båter på det norske markedet.

Princess Yachts, som ble grunnlagt i 1965 i Plymouth i England, er Englands største produsent av luksusbåter. De produserer båter fra 35 til 95 fot og har et verdensomspennende nettverk av forhandlere. Merket har hatt en solid posisjon på det norske markedet gjennom flere tiår.

(Saken er oppdatert. Ved første publisering var salget enda ikke bekreftet.)