Draco 26 RS
Draco 26 RS
Windy 39 Camira.
Windy 39 Camira.

Dobler importen fra Polen

Importen av båter fra Polen doblet seg i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Polen og Finland er de to landene vi nå importerer flest båter fra. For båter over 5,5 meter med påhengsmotor er importen fra Polen desidert størst. Her økte importen med 100 prosent i antall båter til 1431. Finland er nummer to med en økning på 45 prosent til 1111 båter.

I importtallene fra Polen ligger en rekke båter som vi ofte tenker på som norske båter: Windy, Askeladden, Nordkapp, Draco og OceanMaster er alle eksempler på båter fra Polen. Også franske storselgere som Jeanneau og Beneteau bygger utenbordsmodellene sine i Polen.

Salget av importerte båter for påhengsmotor økte med over 20 prosent i fjor og salget av store påhengsmotorer (over 100 HK) økte alene med over 40 prosent.

Les også: Utenbords drar fra innenbords

- Norske båtkjøpere velger stadig oftere utenbordsmotor, og nå skal motorene være store, sier Leif Bergaas i Norboat.

Selv med svak kronekurs økte importen av fritidsbåter med nesten 400 millioner kroner, til nær halvannen milliard kroner i fjor. Desidert størst var økningen for båter over 5,5 m med påhengsmotorer.

- Til tross for urolige økonomiske tider er interessen for nye båter stor og 2015 ble et godt importår, sier Leif Bergaas daglig leder i Båtbransjeorganisasjonen Norboat.