Jeanneau lanserer stor konsollbåt

I disse dager lanserer Jeanneau en ny og stor konsollbåt for fiske- og familieturer i Cannes.

Publisert Sist oppdatert
FUN: Jeanneau reklamerer med båt for «family fun».
FUN: Jeanneau reklamerer med båt for «family fun».

Med Cap Camerat 9.0 tar Jeanneau konsollbåten opp i størrelse til 29 fot (9,12 meter). Dermed er det plass til kabin og toalett under dekk, samtidig som båten tilbyr stor dekksplass og mange sitteplasser. Båten er sertifisert for 11 personer i kystnære farvann (kategori C) og åtte personer i kategori B.

Vi snakker altså om en stor konsollbåt med to 250 hk utenbordsmotorer på hekken. Den nye båten er designet av Michael Peters. Tanken har vært å lage en båt for fiske og utflukter, som man også kan bo om bord i over flere døgn. Båten har høye skutesider og god plass på dekk til å bevege seg rundt i båten. Akterut er det salongbord som sittegruppe, som også kan gjøres om til solseng.

I pressemeldingen opplyses det ikke pris på båten, men produsenten ligger som regel i den rimelige enden av prissjiktet. I Norge er det Yamaha Scandinavia som importører Jeanneaus båter for utenbordsmotorer.

Konsollbåter med overnattingsmuligheter kan sies å være en trend i år. På Sjøen for alle ble det stilt ut en rekke nye båter av denne typen. I Båtliv 3, som sendes til trykk i disse dager, bringer vi en oversikt over mange av nyhetene.