STORTINGSVALGET 2017

Slik blir båtpolitikken

Er båtpolitikken viktig for deg? Båtliv har kartlagt båtpolitikken i kommende stortingsperiode.

Publisert Sist oppdatert

Et knepent stortingsflertall ønsker å innføre obligatorisk småbåtregister. De store partiene vil opprettholde dagens promillegrense. Kun Frp vil fjerne vestpåbudet.

Dette er enkelte av konklusjonene i Båtlivs enquete til partiene på Stortinget med spørsmål om deres båtpolitikk i kommende periode.

Vi har også gjennomført en uhøytidelig spørreundersøkelse på nett i sommer blant våre lesere, der over 600 lesere har respondert. Dermed har vi et grunnlag for å sammenligne partienes politikk med båtfolkets mening, basert på en tilfeldig sammensatt gruppe Båtliv-lesere.

Ditt valg

En halv million norske husstander har båt, og halvparten av befolkningen er i fritidsbåt i løpet av sommeren. Selv om mange nok vil mene at det finnes viktigere politiske spørsmål enn båt, ser vi at spørsmål om drivstoffavgifter og vestpåbud har utløst stort engasjement de siste årene. Den siste tiden har også vannscooterregler og vrakpant på båt stått på den politiske dagsordenen. Regjeringen likestilte langt på vei vannscootere med øvrige fritidsbåter i år, men flertallet på Stortinget vil reversere denne beslutningen, viser vår enquete.

Dersom båtpolitikken betyr noe for deg, får du i sakene under svar på hva de politiske partiene svarer på aktuelle spørsmål om båtpolitikk for kommende stortingsperiode. Abonnenter med digitalt tilgang kan lese alle artiklene uten ekstra omkostninger.

BÅTPOLITIKK:

Politikerne vil beholde dagens promillegrense

Vil reversere vannscooter-regelverket

Ikke flertall for dieselavgift

Nei til nasjonale fartsgrenser

Står ved dagens promillegrense

Borgerlige ønsker mer politi på sjøen

Flertall for fritidsbåter i nasjonalparker

Laber interesse for småbåtregister

Vestpåbud kommet for å bli

Ap avgjør hurtigbåtsertifikat

Ingen mening om ansvarsforsikring

Delte meninger om vrakpant

Vil straffe lovovertredelser hardere

Dagens båtførerprøve består

Bli abonnent her