Ingen mening om ansvarsforsikring

Flere hundre tusen båter raser trolig rundt uten ansvarsforsikring, men flertallet av politikerne har ingen mening om denne saken.

Publisert

Båtliv har stilt en rekke spørsmål om båtpolikken til partiene på Stortinget. Dagens spørsmål er ansvarsforsikring.

Skjer det en ulykke med alvorlige skader kan båtføreren bli gjeldsslave resten av livet. Og hvis den uforsikrede skadevolderen ikke har økonomi til å ta dette på egen lommebok vil den skadelidende i verste fall ikke få utbetalt erstatningen som skal sikre et mer normalt liv. Da Båtliv skrev om dette i 2009 var det liten politisk vilje til å innføre obligatorisk ansvarsforsikring. Den gang svarte 83 prosent av leserne at de ønsket en slik ordning. Men i dag er det ennå ikke innført. Vi har spurt de politiske partiene om de mener dette nå bør innføres. Meningen er ganske delt. Samtidig har ikke store partier som Høyre og Arbeiderpartiet noen mening om dette, sammen med KrF, MDG og Rødt. Sosialistisk Venstreparti og Kystpartiet er eneste som går inn for at obligatorisk ansvarsforsikring innføres.

Dette mener båtfolket: En så stor andel som 75 prosent av de spurte støtter en ordning med obligatorisk ansvarsforsikring, mens bare 21,5 prosent er i mot. De resterende 3,5 prosentene oppgir at de ikke bryr seg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS