Bransjetopper om 2018

360-VISNING: Prøv Båtlivs 360-visning i Fairline Targa 63 GTO nederst i artikkelen.

Vokser og utvider med luksus

Nautic Norway har doblet omsetningen fra 2016, tok nylig over agenturet for Fairline, og venter ytterligere vekst i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Nautic Norway omsatte i 2016 for 19 millioner kroner, men derfra har det gått oppover for Bergensfirmaet (Hjellestad), som i fjor fikk agenturet på Elan seilbåter og nylig på Fairline motorbåter. Fra før av selger de også Windy, Nimbus og Paragon samt brukte båter.

NY FAIRLINEFORHANDLER: Timingen er perfekt, sier daglig leder Ørjan Wollertsen i Nautic Norway.

–  Vi har nå i 2017 over doblet vår omsetning fra 2016. Båtene vi har solgt er en lett blanding av våre merker, men det vi har sett er at interessen er stigende og ønske om å ha noe mer enn en skjærgårdsjeep er større nå enn tidligere, sier daglig leder Ørjan Wollertsen i Nautic Norway.

Les også: Ny importør av Fairline i Norge

–Vi forventer en økning på ca 20-25 prosent i 2018, noe vi mener er realistisk med tanke på utviklingen i 2017, samt interessen i bruktbåtmarkedet, hvor det har vært en jevn prisstigning siden 2014, sier Wollertsen.

–Vi ser at det nå er tilbake med en vekst for ferie båter og at interessen for båtlivet har en positiv utvikling. Det har vært noen år hvor interessen for større båter har vært laber, men vi ser heldigvis nå en endring også her, avslutter han,  

 Båtmarkedet

Etter noen år med dårlig båtsalg, svinger nå konjunkturene litt oppover i Europa og USA. I utenbordsmarkedet har det vært ganske god fart i flere år her i Norge, og nå kommer også bobåtmarkedet litt etter.

Seilbåtsalget har tatt seg opp fra svært lavt nivå i fjor. Viknes, Marex, Saga og andre rapporterer om bedring i markedet for deres båter. Den internasjonale trenden er likevel at båter med innenbordsmotorer taper andeler til utenbordsmotorer, og Brunswick kunngjorde nylig at de vil selge Sea Ray.

Vi har snakket med noen bransjetopper i ulike segmenter av markedet om hvordan de har opplevd 2017, og hvilke forventninger de har til 2018. Intervjuene vil bli publisert fortløpende i tiden rundt nyttår. Neste ut er Kristian Sivertsen i Viknes.

Tidligere intervjuer:

Askeladden gir gass inn i nytt år

Økt fart for Suzuki