Bransjetopper om 2018

Viknes 1030
Viknes 1030

God fart for norsk båtbygger

Viknes har hatt omsetningsvekst flere år på rad. Selskapet har god økonomi og de er optimister.

Publisert Sist oppdatert

Med 73 ansatte og en omsetning i 2016 på 115 millioner kroner, ifølge offisielle tall, er Viknes en ikke ubetydelig næringslivsaktør i distrikts-Norge. Fra produksjonslokalene i Bakarvågen på Askøy ruller det ut stadig flere båter, og i 2018 får Skilsø 39 MK2 Panorama lansering på Dra til Sjøs-messen i Bergen i februar.

Viknes Båt og Service
Viknes Båt og Service

Se video fra bygging av Viknes

–2017 blir et et bra år for Viknes. Vi har hatt en omsetningsøkning på ca 20 prosent fra 2016. Kapasitetsutnyttelsen er der vi ønsker  å være. 2018 ser ut til å kunne bli mye likt, vi har en fornuftig ordrereserve og er forsiktige optimister, sier daglig leder Kristian Sivertsen hos Viknes Båt og Service AS. Da Båtliv besøkte Viknes høsten 2016 fikk vi opplyst at produksjonsvolumet det året lå på 80 båter.

Båtmarkedet

Etter noen år med dårlig båtsalg, svinger nå konjunkturene litt oppover i Europa og USA. I utenbordsmarkedet har det vært ganske god fart i flere år her i Norge, og nå kommer også bobåtmarkedet litt etter.

Seilbåtsalget har Viknes, Marex, Saga og andre rapporterer om bedring i markedet for deres båter. Den internasjonale trenden er likevel at båter med innenbordsmotorer taper andeler til utenbordsmotorer, og Brunswick kunngjorde nylig at de vil selge Sea Ray.

Vi har snakket med noen bransjetopper i ulike segmenter av markedet om hvordan de har opplevd 2017, og hvilke forventninger de har til 2018. Intervjuene vil bli publisert fortløpende i tiden rundt nyttår. Neste ut er Harald Korn i Giramar.

 

 Tidligere intervjuer:

Vokser og utvider med luksus

Askeladden gir gass inn i nytt år

Økt fart for Suzuki