Sandspollen er en av idyllene i Oslofjorden. Bukta ligger i Hurum som blir innlemmet i Asker.

Lørdag er båtlivets dag

Lørdag 16. Juni er det båtlivets dag i flere norske byer. Sjøen gir sjelebot for folk i alle aldre, mener arrangørene.

Publisert Sist oppdatert

Arkivfoto NMF

Båtlivets Dag arrangeres i flere byer i Norge. I Bergen, Tvedestrand og Sandefjord inviteres de som allerede er båteiere, og de nysgjerrige som lurer på om båtlivet kan være noe for dem. Her vil det blant annet være muligheter for å prøve kajakkpadling, jolleseiling, se nye båter og få informasjon om hva livet som båteier innebærer, melder arrangørene i pressemelding.

Les også: Båtlivets dag i sommervær

Tanken bak arrangementet er at båteiere låner ut sine båter, og deler av sine erfaringer, til folk som vil finne ut mer av hva båtlivet kan by på. Blant initiativtagerne er bunnstoffprodusenten Jotun i samarbeid med det organiserte båtlivet.

Les også: Nå vil alle ha båt

Mange båter

Generalsekretær Endre Solvang i KNBF og Leif Bergaas, daglig leder i Norboat, ser begge entusiastisk frem til den 16. juni: –Her blir det noe for alle; store, små, ung eller gammel. Å komme seg ut på havet gjør alle godt, uansett, og det finnes et hav av vannrelaterte aktiviteter til glede for alle, sier de.

Les også: Nordlendinger på båttoppen

Båt og båtliv er en stor del av både kulturarven og hverdagen til nordmenn. Kanskje ikke så rart med en kystlinje på over 100 000 km. Når nærmer fritidsbåtflåten seg én million båter, og ingen andre land i Europa kan skilte med så mange båter per innbygger.

Les også: Fritidsbåter for 73 miliarder