LANSERES TIL HØSTEN: Beneteau Barracuda 6.

Litt mindre fra Barracuda

Beneteau slår til med en liten Barracuda-nyhet til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Beneteau lanserte Barracuda i 2012 har båtene kommet jevnt i forskjellige størrelser. De satset da på et noe mer aggressivt skrog enn deres Antares. 

I fjor ble Barracuda 8 lansert, og Båtliv prøvekjørte båten rett etter den norske lanseringen på Båter i Sjøen.

Les prøvekjøringen av Barracuda 8

I januar lanserte Benetau enda en ny Barracuda. På Boot Düsseldorf ble Barracuda 7 avduket, en typisk styrehusbåt med plass til åtte personer.

Til høsten lanseres Barracuda 6, som loves å ha bra med plass. Båtliv påpekte i tidligere prøvekjøringer da Barracuda ble lansert at båten føles litt trang, men vi skal se nærmere på Barracuda 6 når vi får anledning.

På lanseringslisten i høst står Skandinavia, og vi kan med det anta at båten også dukker opp på Båter i Sjøen.

Barracuda 6 har ikke større skroglengde enn 5,52 meter, og skal ifølge produsenten være spesielt tilrettelagt sportsfiske, med vekt på uteplass, og mulighet til enkelt å bevege seg fra akterdekket til fordekket på styrbord side. Det er også full åpning inn til cockpiten fra akterdekket. Skal man sitte godt og varmt på kalde høstdager, er det ut fra tegningen to stoler inne i styrehuset. Resten må enten stå, eller finne seg andre sitteplasser rundt i båten, som finnes både på fordekket og som kan tilrettelegges på akterdekket.

Båten skal egne seg for motorer fra 90 til 140 hestekrefter.