Hydrolift C27 er på plass i Praha under messen i april.
Hydrolift C27 er på plass i Praha under messen i april.

Hydrolift nedbemanner

Bård Ekers Hydrolift sier opp 18 av 44 ansatte, skriver Moss Avis.

Publisert Sist oppdatert

Etter mange år med store underskudd på driften, sier Fredrikstadbedriften Hydrolift opp 18 ansatte, melder lokalaviser i Østfold.

BREMSER: Bård Eker nedbemanner for å kutte kostnader.
BREMSER: Bård Eker nedbemanner for å kutte kostnader.

Offisielle regnskapstall som Båtliv har hentet inn, viser et akkumulert driftsresultat fra 2012 til 2016 på nesten minus 50 millioner kroner. Salgsutviklingen i denne femårsperioden har vært litt opp og ned. Salget ble nesten halvert fra 2015 til 2016 da samlede inntekter havnet på 12,6 millioner kroner, og driftsresultatet på hele minus 21 millioner.

Redningsskøyte

Hydrolift er blant få norske båtprodusenter som har valgt å produsere båtene her i landet, og selskapet er kjent for sporty båter av høy kvalitet. Hydrolift har også bygget fire hurtiggående skøyter i Staff-klassen for Redningsselskapet. Hver skøyte koster ca ti millioner kroner.

Ifølge Dagens Næringsliv har Hydrolift tapt hele 180 millioner kroner fra starten i 2002 til og med 2016. –Vi er ikke akkurat økonomer, sa Bård Eker til avisen i fjor. Han fortalte da at de satset på å lage standardiserte båter for proffmarkedet, slik som redningsskøyta.