Morgendagens båtliv

– Snart får vi smarte båter

Båtlivet blir stadig enklere. Snart passer plotteren på kursen, og båten legger til kai av seg selv. Designerne tror at båtlivet vil endre seg mye i årene som kommer.

Publisert Sist oppdatert

Bobåter

Både Eker og Thorup tror at båtlivet blir mer segmentert i tiden som kommer. Thorup ser for seg at komforttrenden går i retning av mer flytende feriehus med små og drivstoffvennlige motorer.

– Mange elsker jo de enkle små sommerstuene på land, og det må jo være flott å kunne nyte naturen i et flytende landsted i ro og mak. Jeg tror vi får et større skille mellom dem som vil slappe av og nyte nærheten til naturen og dem som vil rase rundt og ha det moro, sier Thorup.

Også Eker tror på bobåter med mindre motorer og lavere fart. En slik løsning blir også lettere å kombinere med el-motor enn en planende båt som bruker svært mye kraft for å gå opp i plan. Bård Eker tenker seg at båtens materialer kan generere strøm i fremtiden, for eksempel at taket er solcellepaneler, og han tenker at det kunne være moro å lage båter som genererer energi ved bruk av vindkraft og solenergi.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS