Båtbransjen 2019

NY DAYCRUISER FRA FINLAND: Yamarin 88 DC er produsentens nye flaggskip.

RIB og daycruisere selger bra

RIB-er og daycruisere har solgt bra i år, mens det har gått tråere med salget av styrehusbåter og senterkonsollbåter, melder forhandlere.

Publisert Sist oppdatert

Båtliv har snakket med noen av de ledende forhandlerne i Norge om årets båtsalg.

Det store volumet ligger på båter under én million kroner, opplyser aksjonær og styreleder Per Alvern i Bergen Marine til Båtliv. Bergen Marine er en Mercury-forhandler og selger mest båter fra QuickSilver og Uttern, det vil si båter i størrelsen fem til ni meter.

Herholdt Andersen er Yamaha-forhandler og selger Yamarin, Jeanneau, Buster og Axopar. Særlig daycruisere fra Yamarin og Axopar har vært populære i år hos den Tønsberg-baserte forhandleren, mens styrehusbåtene ikke har gått så bra. Jenneau Merry Fisher har i mange år vært blant bestselgerne på båtmarkedet, men nå kan det virke som om markedet er litt mettet, sier aktører Båtliv har snakket med.

Også Bakken Motor er Mercury-forhandler og selger et bredt utvalg båter med utenbordsmotor av typen styrehusbåter, daycruisere, skjærgårdsjeeper, RIBer, joller og kanoer. Blant de mest kjente merkene her er Uttern, Bella, Sting, Flipper, Quicksilver, Grand og Zodiak.

–I år har det vært bra trykk på RIB og gummijobber samt daycruisere i syvmeters klassen, mens det har vært litt nedgang for mindre daycruisere, senterkonsollbåter og joller. Vi ser hvor viktig det er med nye modeller med brukervennlige løsninger, sier daglig leder Terje Bakken.

Se oversikt over resultatene til 60 båtforhandlere her