OFFROAD-INSPIRERT: Twisted Marines nye modeller basert på Axopar 22 vises snart på båtmessen i Southampton, men ennå finnes det ingen fotografier av nyheten, kun datagrafikk.

Axopar pluss bil er sant - igjen!

Twisted Automotive er kjent i offroadmiljøer for lekre custom-utgaver av Land Rovers Defender-modeller. Nå gjør datterselskapet Twisted Marine noe av det samme på båtfronten.

Først ute var varianter over RIB-skrog fra Cobra Nautique, om et par uker supplerer britene utvalget med sine helt egne versjoner bygget over skrog fra velkjente Axopar. Nærmere bestemt Axopar 22.

De nye modellene får navnene T200S og T300S - med referanse til motorstyrken - og 300-utgaven debuterer på Southampton International Boat Show om vel to uker.

SLANKE LINJER: Med 300 hester bør nyheten få solide fartsressurser.

Det er ikke første gang finske Axopar samarbeider med bilbransjen, vi husker for eksempel godt lanseringen av den imponerende Brabus Shadow 800 for et par år siden. Da hadde den tyske supersportsbiltrimmeren Brabus fått temmelig frie tøyler i å designe og delvis bygge en begrenset serie uhyre eksklusive modeller basert på Axopar 37.

Twisted Marines båter blir nok i litt mer overkommelig klasse enn de tysk/finske stilstudiene, dette er langt mindre båter som dessuten skal bli bygget for svært aktiv bruk. «The ultimate adventure craft», sier Twisted selv om den nye modellen, og legger på masse Land Rover-snakk for å forklare ideen; som «unike, Land Rover-inspirerte fargevalg, targabøyle med tak, stoler med fjæring, forbedret motorinstallasjon, et unikt Twisted-interiør og mange andre detaljegenskaper som snart vil offentliggjøres».

Og mye mer enn dette vil ikke selskapet ut med, heller ikke informasjon om priser og leveringsstatus for de som måtte la seg friste av en custombygget Axopar med offroad-trekk.