KRYSS: Bavaria Cruiser 37 er en skikkelig seilbåt som er morsommere å seile enn forgjengeren på grunn av et bedre styresystem.
Bavaria_300_og_450_i_fart_33402
Bavaria-forhandler skal selge Saga

50 båter på utstilling

I mars inviterer Nordens største båtsenter til storbåtutstilling. Over 50 storbåter stilles ut i Leangbukta i Asker.

Publisert Sist oppdatert

Sammen om storbåt:  Jørgen Haga i Aaby Marine, Lars Erik Solvang i Bavaria Motorbåt Norge, Harald Korn i Giramar, Thomas Aalrud i Marex Boats. Maylen Stensaker i Lunde Båt og Sølve Refsnes i Saga Boats var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto Terje Haugen Båtliv.

Ikke alle er klar over at det i Leangbukta i Asker er seks båtforhandlere som til sammen har over 200 båtmodeller i porteføljen. Nå går medlemmene i Leangbukta Maritime Senter sammen om å lage storbåtmesse i tiden fra 5. mars til 13. mars 2016 med over 50 storbåter på utstilling.

På Storbåtmessen finner du både seil- og motorbåter i ulike prisklasser og størrelser. Messas største båt er en Trawler på 46-fot, og den ligger på vannet. Innendørs har Marex Boats, Saga Boats, Lunde Båt, Bavaria Motorbåt og Aaby Marine båter på over 35 fot utstilt. Giramar har en Oceanis på 45 fot i hallen.

Ro og mak

Disse seks båtforhandlerne representerer mange av landets mest populære storbåter, som Saga, Marex, Windy, Beneteau, Bavaria, Nimbus, Dufour, Explorer, og Paragon. De har også et stort utvalg av kjente merker med utenbordsmotor, som Draco, Quicksilver, Sea Ray,  Axopar og Nordkapp. Til sammen dreier det seg altså om over 200 båtmodeller fordelt på fire haller i Leangbukta.

–      Her finner folk båter i alle størrelser, og de kan se på båtene i ro og mak. Vi som selger båtene får mye bedre tid til hver enkelt kunde enn på en travel messe, der vi kun har råd til å vise frem noen få modeller, sier Lars Erik Solvang i Bavaria Motorbåt Norge. Han feirer 15 års jubileum som importør av de populære tyske motorbåtene neste år.

 Storbåtmessen blir en kompakt og innholdsrik utstilling av større båter ved vannkanten i Oslofjorden. Senteret består av en rekke bygninger på til sammen 7500 kvadratmeter gulvareal. Her er det utstilt båter fra 15 ulike produsenter fra 20 til over 40 fot.

Europas beste båter

–      I mars får publikum se alle 2016-nyhetene våre her i Leangbukta. Tidligere har vi vist nyhetene på Sjøen for alle på Lillestrøm, men nå viser vi alle her. Det blir Norgespremierer og verdenspremierer, sier Jørgen Haga i Aaby Marine, som forhandler motorbåtene til Beneteau, Windy, Nimbus, Draco og Axopar.

Marex stiller ut sine nyheter. – Du kommer ikke utenom Storbåtmessen om du er på jakt etter kupébåt i år, sier Thomas Aalrud hos Marex.

Flere av båtene som blir å se på Storbåtmessen i Leangbukta er med å kjempe om tittelen Årets Båt i Europa, en kåring som båtblader fra hele Europa står bak. I klassen opp til 35 fot finner vi Nimbus 305 Coupé, som forhandles av Aaby Marine. I klassen opp til 45 fot finner vi både Marex 375 og Beneteau Gran Turismo 40, som også forhandles av Aaby Marine.