Båtmagasinet TV nr. 8/2022

Test av Baug 21 og nyheter fra høstens messer

I denne Båtmagasinet-TV sendingen får du nyheter fra Båter i Sjøen og Cannes Yachting Festival, test av nyheten Baug 21, intervju med bransjetopper, reportasje om trekogg med elmotor og besøk om bord på Ostindiafareren «Götheborg af Sweden».

Publisert Sist oppdatert

Vi starter sendingen med innslag om nyheter på Båter i sjøen i starten av september. Deretter får du se:

04:30: River Boats vurderer å flytte produksjon ut av landet, eller sette den på hold i en periode, på grunn av høye strømpriser. Se videointervju med Reidar Gjølstad om situasjonen.

06:40: Den amerikanske giganten Bennington etablert seg i det norske markedet. Vi tok en tur om bord med kamera og fikk en prat med Håkon Grøttum i TB Rep og Service om båtlivet «the american way».

09:10: På Båter i Sjøen fikk vi også en prat med fire bransjetopper om båtsalget og fremtidsutsiktene for båtbransjen. De ser for seg et saktere og stillere båtliv i årene som kommer. Se videointervju med Calle Olsson i Mercury Marine, Jonas Göthberg i Nimbus Boats, Stein Harald Jørgensen i Erling Sande og Ørjan Wollertsen i Nautic Norway.

(Reklame Nordkapp)

22:30: Cannes Yachting Festival er Europas største flytende båtmesse, og her var stemningen topp i år. Krig og pandemi virket langt borte, og Luksusbåtprodusenter som Ferretti og Princess melder om rekordstore ordrebøker. Vi har laget en liten stemningsreportasje. Vi fikk også en prat med Windy-sjef Trevor Fenlon om nye Windy 34 Alizé, som hadde verdenspremiere i Cannes. Dessuten fikk vi en kjapp sving ut på Golfe de Napoule med nye Axopar 25 med elmotor fra Evoy på hekken.

(Reklame Sting)

27:30: Nye, norske fritidsbåtmerker hører til sjeldenhetene – og enda mer unikt blir det når båtene faktisk også produseres i Norge. I Deknepollen sør for Måløy finnes det et kompetansemiljø innenfor skipsteknikk og hydrodynamikk, og nykomlingen Baug Tjueen har sine røtter i dette miljøet. Filosofien til Baug Boats er å lage en skjærgårdsjeep, en senterkonsollbåt, med dekkslayout som passer til typisk, variert norsk båtbruk med transport av folk og varer, litt fiske og så videre. Se videoinnslag fra test av båten.

32:23: Vi har møtt en frilansmekaniker og trebåtbygger i Kragerø som har satt elmotor i en gammel trekogg. Bli med på lydløs tur i Kragerø-skjærgården.

41:45: Koggregattaen i juli skaper folkefest i Kragerø, og i år var det igjen duket for fargerikt og fartsfylt oppgjør mellom trebåtene etter to år med pandemi. Se det fargerike innslaget fra koggefesten!

46:10: Bror Robin Sonne mønstret på i redaksjonen i august. Han ble ferdig med journalistikkstudier i London i juni, og seilte i juli til Grønland. Her presenterer vår nye medarbeider seg.

47:35: Visste du at rep av elgskinn ble brukt i styresystemet på gamle seilskip? Vi har vært om bord i Ostindiafareren «Götheborg of Sweden» Oslo, og vi inviterer seerne på en guidet tur på det seilskipet.