Axopar 45 XC Cross Cabin

AGGRESSIV: Axopars nye 45-foter har fått et enda mer distinkt og aggressivt design.

Finsk flaggskip vokser fra 37 til 45 fot

Finske Axopar har lansert sitt nye flaggskip: Axopar 45 XC Cross Cabin. Visningen av 45-foteren var planlagt til Boot i Düsseldorf i januar, men messen ble avlyst og avdukingen flyttet til Mallorca nå i april.

Publisert Sist oppdatert

Axopar har gjennom flere år utviklet nye modeller i høyt tempo med karakteristisk design. Inntil i vår var 37-foteren produsentens største. Med den nye 45-foteren har Axopar fått et enda mer distinkt og aggressivt uttrykk, og den nye, mektige styrhusbåten kan leveres med hele tre utenbordsmotorer på hekken.

GIGANT: Det er oppsiktsvekkende at en nordisk produsent lanserer en 45-foter med tre utenbordsmotorer.

Båten er utypisk på flere områder. Axopar 45 er «multifunksjonell» ifølge produsenten, og representerer en ny generasjon båter som retter seg mot aktive mennesker som har et aktivt fritidsliv. Dette er en båt med god inneplass og den er den første walkaround-båten i sin størrelse med helt lukket styrhus og utenbordsmotorer.

TO LUGARER: Axopar 45 kan by på salong og lugar under fordekket, men også en separat og romslig akterlugar.

– Gjennom flere år har vi bevist at Axopar kan bygge båter som virkelig står ut fra mengden gjennom design, funksjon og ytelser. Våre designere har gjort det igjen med nye Axopar 45, som vi tror at kommer til å ta motorbåtmarkedet med storm, sier Jan-Erik Viitala, en av gründerne bak Axopar Boats.

45-foteren er motorisert med tre Mercury V8 300 Verado. De gir en marsjfart på 19-35 knop. Toppfarten oppgis til over 45 knop.

VINGEDØRER: I likhet med Axopar 37, har også Axopar 45 «vingedører» i fordekket.

Axopar har et nært samarbeid med elektronikkprodusenten Simrad, som har levert multifunksjonsskjermer med et eget brukergrensesnitt for Axopar. Simrad står også bak flere teknologiske og integrerte finesser ombord.

SOFTTOP: Hele styrhustaket består av en stofttop-løsning som gjør at man kan åpne opp hele salongen.

Et kjennetegn ved Axopar 45 XC Cross Cabin er vingedørene ned på fordekket. Softtop-taket på styrhuset kan åpnes helt og betjenes elektrisk.

Fakta: Axopar 45 XC Cross Cabin

Lengde: 13,90 meter

Bredde: 4,11 meter

Vekt: 7 000 kg (uten motorer)

Drivstoff: 1 390 liter

Vann: 250–300 liter

Septik: 120 liter

CE-kategori: B/C

Motorer: 3×300 hk Mercury V8 300 Verado