Raymarine med dronefunksjon

PLOTTER MED DRONE: Raymarine Axiom gir helt nye muligheter med siste oppdatering.
PLOTTER MED DRONE: Raymarine Axiom gir helt nye muligheter med siste oppdatering.

Styr dronen med plotteren

Med siste oppdatering som gir Axiom UAV er det nå mulig å full kontroll over dronen med kartplotteren.

Publisert Sist oppdatert

Det er brukere av Raymarine Axiom som har fått denne spesielle muligheten, med siste oppdatering av programvaren LightHouse 3.6 OS. Med denne oppdateringen får man altså det som kalles Axiom UAV (unmanned aerial vehicle).

LES OGSÅ: Test av Axiom

Sjekk grunner fra lufta

Dette nye systemet er kompatibelt med DJI Mavic Pro, og skal gi mange helt nye muligheter for en fritidsbåt, men er spesielt rettet mot fritidsfiske. Tanken er at man med hjelp av kartplotteren sender opp dronen, sjekker et bestemt område og returnerer til båten. Men systemet gir også mulighet for at dronen flyr rundt båten, og kan da både filme og ta bilder. Men dette er også en god mulighet for å sjekke ukjente grunner før du eventuelt tar båten inn.

Når du er ferdig med å fly har programvaren vissnok en en «return to boat», en funksjon der  dronen oppsøker båtens posisjon.

Kontrollalternativer

Axiom UAV gir også mulighet til å kontrollere dronen etter egne ønsker med en virtuell joystick på plotterskjermen. Eventuelt kan du da også bruke joysticken som faktisk følger med dronen, en løsning som i dette tilfellet trolig er mer anvendelig.

LES OGSÅ: Test av fem ekkolodd

Axiom UAV er for øvrig en gratis oppgradering for kartplottere med Axiom, Axiom Pro og Axiom XL, men skjermen må ha multifunksjon.

Se produsentens video: