Axel Nissen-Lie

– Jeg opplever at mange er veldig redde for å forsøke å gjøre noe selv på båten sin, men hadde de gjort det, tror jeg de ville ha fått mer ut av båtlivet sitt.

Publisert Sist oppdatert

Axel Nissen-Lie er Båtliv-redaksjonens «handy man» – han er den som har mest skitt under neglene og glassfiberstøv på klærne. Han bruker sine egne båter som test- og erfaringsplattform – både når det gjelder nytt utstyr og når det kan være snakk om å reparere eller modifisere noe. Han går absolutt ikke av veien for å ta frem hullboret og gå løs på blank, jomfruelig gelcoat for å kunne plassere et nytt instrument eller en bunnventil.

– Er det noe jeg virkelig ønsker, er det å bidra til at Båtlivs lesere blir mer selvhjulpne om bord og hjelpe dem i å bli bedre kjent med båten sin. Jeg tror de fleste vil ha mer glede av båten dersom de kan mer om hvordan den fungerer, og ikke minst hva som må til dersom noe svikter om bord. Og det gjør det jo av og til.

På mange måter er Axel litt «kjerringa mot strømmen», for utviklingen er den motsatte av den han ønsker seg. Det å ha båt blir mer og mer lik det å ha en bil; folk flest kikker ikke lenger under panseret, og må noe gjøres med bilen, sendes den på verksted. Færre og færre skifter dekk på bilen selv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS