FYLLER DIESEL: Får venstre det som de ønsker blir det dyrere båtdiesel.

Foreslår å oppheve avgiftsfritak for båtdiesel

I alternativt statsbudsjett ser Venstre nye avgiftsinntekter.

Publisert Sist oppdatert

Statsbudsjettet som ble lagt fram 12. oktober var et ganske så udramatisk utgangspunkt for båtfolket. Men dagens regjering sitter ille lenger på et flertall, og det er duket for beinharde forhandlinger.

Venstre har lansert sitt alternative statsbudsjett. Og her går det mer utover båtfolket. Venstre foreslår i sitt alternative statsbudsjett å oppheve avgiftsfritak for diesel til båtmototorer, som en del av grønt skatteskifte.

Utjevning

I tillegg foreslår Venstre å øke veibruksavgiften på diesel med 60 øre pr liter for å utjevne forskjellen med bensinprisen.

Venstre foreslår også å doble panten på båtvrak, fra 1000 kroner som det er i dag, til 2000 kroner.

LES OGSÅ: Bli kvitt båten, staten sponser

Kristelig Folkeparti som har ønsket å holde seg utenfor regjeringssamarbeidet, har også kommet med et alternativt statsbudsjett. Her er ikke fritidsbåter nevnt, men skulle det bli veibruksavgift på båtdiesel kan vi her vente en økning på 20 øre pr liter. Kristelig Folkeparti foreslår også å øke veibruksavigt på bensin med ti øre pr liter, noe som også omfatter fritdsbåtbruk.

I forslag til statsbudsjett er det fortsatt veibruksavgift for båtbensin, selv om Fremskrittspartiet tidligere har frontet at denne avgiften må bort for båtfolket.

LES OGSÅ: Slik blir båtpolitikken de neste fire årene