Avfallsbåten PLASTIKII god polynesisk tradisjon ble flaskebåten «Plastiki» døpt. En av gudfedrene var Olav Heyerdahl, som ledet prosesjonen foran dåpen.

Publisert

Plastiki er en moderne versjon av Kon-TiKi. I stedet for balsa, bygger man nå av avfalssprodukter fra plastindustrien. Tomflasker utgjør en stor del av byggematerialet. Prosjektmakerne vil gjerne vise verden at tradisjonelt avfall kan snus til resurser.

Resirkulerbar båt

Hele båten er laget av plast fra plastflasker. Konstruksjonen er bygget opp av skumpaneler av plast. Disse er laminert med plastduk som er smeltet på skumplatene. Det gir tilsvarende konstruksjon som glassfiber på skumkjerne. For å vise at båten er laget av plastflasker er skroget detet av tomflassker. Disse er fyldt med gass for å holde formen. Tørris med nøyaktig beregnet vekt er puttet inn i hver flaske. Hele båten kan resirkuleres.

Seremonien var en sjanse til å velsigne båten, og si takk og gode ønsker for reisen. Dette er også en tradisjonell måte å generere en positiv energi om bord, spre noen negativ energi og en stor sjanse for at alle støttespillerne kan få se båten og møte crewet.
Seremonien startet klokka 12 med mannskapet samlet ombord kledd opp i tradisjonelle klær - bare føtter og alle - publikum fikk også involvert i rensing / clearing sang hvor en klype havsalt (kjent som Pa'kai) plasseres under tungen.

Du kan lese mer om prosjektet her.

Du kan se film om båten her. Den anbefales.

Powered by Labrador CMS