Damene fra Furuholmens Runabout Selskabsclub.
"Staybrite" med damene på dekk.

Kvinnene på poppen

Furuholmen Runabout Selskabsclubs trenger ikke galionsfigurer. Deres egne kvinner er mer enn flotte nok for de skinnende båtene.

Publisert Sist oppdatert

ÅRLIG SAMLING: Kvinnene samles hver fredag ettermiddag på en av båtene i foreningen.

Risør,

Der er mye spennende å se på i Risør om dagen, både i tre og blant dem som holder til i de flytende skjønnhetene. Stor oppsikt vekker også de elegante damene som har inntatt fordekket på "Staybrite" helt innerst i pollen.

Med sjal, solparasoller og hatter sitter de tilbakelent på dekket og nyter et glass kald drikke i hånden og bare nyter tilværelsen. Og fotolinsene som stadig rettes mot dem. For det er slett ikke bare proff-fotografene som stopper opp og drar frem kameraet ved synet av "havfruene".

– Vi er "kvinnene på poppen", smiler Tove Grøneng, fra "Daisy Fay", en Furuholmen runabout fra 1928. Båten fikk pris for best privat-renoverte trebåt i 2008.

Hun forklarer at de kommer fra flere Furuholmen-motorbåter og er med i  styret i Furuholmen Runabout Selskabsclub.

Jentene samles hver fredag under den årlige trebåtfestivalen, og kler seg opp i klær som matcher året båten deres ble bygget.

– Så setter vi oss på det båtdekket det passer best på dekk og koser oss, smiler Grøneng.

Blant dameme på fordekket er elegant  ikledde  Monica Bjørge fra "Serenad" fra 1939, Caroline Habbestad, Ragnhild Bøhn og Ida Bøhn Hage fra "Magnum" fra 1968 i et antrekk med noe mer hippelook, samt Susann Habestad fra "Amigo" 1935.