Oljesølet: Kansellerer tilbud om gratisvask

Oljesølet: Kansellerer tilbud om gratisvask

Kystverkets publisering av tilbud om gratis vask av oljetilsølte småbåter gjennom miljøfirmaet Veolia er nå trukket tilbake. Istedet oppretter skadehåndteringsfirmaet Tirco Wesmans vaskestasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Dette bekrefter kommunikasjonsrådgiver Pål Are Lilleheim ved Kystverket:

- Tirco Wesmans AS, som håndterer skaderapporter etter forliset ønsker selv å ta seg av også disse sakene, sier han til Båtliv.

For to dager siden la www.kystverket.no ut følgende melding: «Det er nå opprettet en ordning for vask av småbåter. Utførende firma er Veolia Miljø industri AS, www.veolia.no. Ordningen gjelder for hele distriktet og for både private båter og mannskapsbåter. Ordningen er kostnadsfri for båteier.»

Denne meldingen er nå fjernet. Istedet er det lagt ut informasjon om et nytt telefonnummer for registrering av oljetilsølte av båter etter «Full City»-havariet. Nummeret til Tirco Wesmans AS er det samme som for annen skade på privat eiendom, såkalt tredjepartsskade etter oljeutslippet:

 

 * Tlf: 40 00 43 88

 * Mobil: 93 48 90 25

 * E-post: office@tirco-wesmans.no

Havariinspektør Harald Bryen ved Tirco Wesmans sier at arbeidet med å registrere skadetilfeller er i full gang, og at selskapet også er i ferd med å få på plass et apparat for mottak og vask av tilsølte båter:

- Det vil bli opprettet vaskestasjoner i Kragerø, Langesund og Nevlunghamn. Informasjonen om bruk av disse stasjonene vil bli gitt direkte til den enkelte båteier, sier Bryen til Båtliv.

Så langt har Tirco Wesmans mottatt 40-45 meldinger om oljetilsølte båter.