Askeladden med ny weekender

På nyåret lanserer Askeladden en tøff weekender med utenbordsmotor, som måler 7,9 meter med badeplattform. Se 360 graders visning.

Publisert Sist oppdatert

Paris

I Frankrike heter båten Parker 790 Explorer, men i Norge bærer den navnet Askeladden. Båtene bygges hos Model Art i Polen, med små tilpasninger til de ulike markedene.

Askeladden-sjef Henrik Askvik er entusiastisk over den nye modellen, som han mener vil passe godt inn på det norske markedet. Den utstilte båten bærer en Mercury 300 hk utenbordsmotor på hekken, mens Askeladden kommer med Suzuki-motor. 

Båten har badeplattform på siden av motoren og inngang til akterdekket på styrbord side. Der er det en sofabenk og kalesjegarasje så akterdekket kan holdes tørt og lunt i regn og vind. Den nye weekenderen er bakveggsbåt med tradisjonell innredningsløsning.

Pris

På babord side er det en salong der ryggen på fremste benk kan vippes slik at setet også kan brukes i kjøreretning. På styrbord side er det vask, kjøleskap og kokemuligheter. Under dekk byr båten på dobbeltkøye forut og stikkøye på babord side. På styrbord er det toalett og vask. Båten har vinduer i skutesiden. På fordekket er et en stor pute som egner seg godt for solbading.

Til neste år er det planlagt en versjon av båten til bruk på fiske. Høye skansekledninger (skutesider) gir trygget på akterdekket.

Båten er klassifisert i CE-kategori B med åtte personer ombord. Prisen på den utstilte båten i Frankrike er ca 1,1 million kroner med dagens eurokurs, men den blir nok noe dyrere i Norge hvor merverdiavgiften er høyere enn i Frankrike.