Askeladden lanserer C65 Cruiser

Askeladden C65 Cruiser er åpen og sportslig daycruiser i weekend-klassen.

Publisert Sist oppdatert

C65 Cruiser er Askeladdens nye dayruiser, og er første båt ut på den nye C65-Plattformen, melder Askeladden i en pressemelding. Cockpit har sitteplass til syv personer. U-Sofaen akter, som har plass til bord, kan enkelt gjøres om til en gedigen solseng.

 Akterdekket tar med seg de unike løsningene fra C61-Serien. Med full passasje fra cockpit til den store badeplattformen ”forlenges” dørken og gir enkel adgang til bading og vannsport uten å måtte klatre over rekka.

Akterbenken har vipperygg slik at man etter en dukkert kan slappe av på hekken og se på andre som leker seg i vannet.

C65 kan også benyttes som overnattingsbåt. Den er utrustet med en høyreist kalesje - skjult i egen ”kalesjegarasje” og forkabinen gir overnatting for to voksne personer. I forkabinen har vi også plassert et spyletoalett i eget kabinett. Båten er også utrustet med et enkelt pantry med vask, kokeapparat og kjøleskuff, melder Askeladden.

Les også: Helstøpt og harmonisk komfort

Skrogdesign

Det er lagt ned et betydelig arbeid i å utvikle den nye C65-Skrogplattform med de samme egenskaper som C75- og C61-Plattformen. Målet har vært å finne den optimale kombinasjonen av minimal planingsterskel, myk gange, tørr cockpit, høy hastighet, gunstig drivstofføkonomi og ikke minst god stabilitet, melder produsenten.

For å oppnå alle disse egenskapene er store ressurser investert i avansert konstruksjons- og testarbeid. Resultatet er et banebrytende skrog med en relativt konvensjonell V-210 hekk, V-240 ved oppdriftssenter kombinert med et skarpt V-600 forskip. Alt i alt gir dette de mange fortrinn som var målet for C75 - det første nye skroget i Askeladdens C-Serie.

Askeladden C65 Cruiser kan derfor med rette sies å være en total nyskapning i sin størrelse, mener produsenten.

Askeladden C65 Cruiser er bygget for outboard fra 150 til 250 hk. Med største motor er fartspotensiale ca. 45 knop.

Trimkontrollsystem

–      Askeladden Boats har innledet et samarbeid med det svenske selskapet Zipwake og dets norske importør ProNav som tar sikte på å standardisere Zipwake systemet på våre båter. Den første båten som vil benytte dette systemet i 2016 er C65 Cruiser. Zipwake er et unikt og banebrytende system som ved hjelp av interceptor trimplan og avansert elektronikk automatiserer funksjonen til de tradisjonelle manuelle trimplan som har vert benyttet på slike båter i en mannsalder. Systemet tar seg automatisk av både pitch og roll stabilisering av båten og vil gi brukeren en helt unik kjørekomfort sammenlignet med de tradisjonelle systemene, sier Daglig leder Henrik J. Askvik.

I løpet av vinteren og våren vil Askeladden C65 Cruiser bli lansert på båtmesser i Norden og Europa.

 

Tekniske data:

Designkategori: C

Lengde: 6,45 m

Bredde: 2,46 m

Vekt uten motor: Ca. 1.400 kg

Drivstofftank: 230 liter

Motor: Outboard 150 - 250 HK

Fartspotensial; 45 knop