BRUKTBÅTEN: ASKELADDEN COMMUTER 805

TIDLIG TEST: Båtliv prøvekjørte Commuter 805 i 2004.
FØRERMILJØ: Commuter-modellene har i alle år fått mye ros for god førerplass med panoramautsikt.
PROBLEMOMRÅDE: På 2004-modellene og på noen få av båtene som ble levert i 2005 var styrehuset for spinkelt, med sprekker og lekkasjer som resultat. Ifølge Askeladden skal samtlige av de båtene som hadde slike problemer ha blitt oppgradert.
STOR INTERESSE: Under lanseringen for 14 år siden vakte Commuter mye oppmerksomhet. Med tiden skulle Askeladden levere hele 250 båter i 805/8-serien.
ETTERFØLGEREN: Arctic 25 Commuter byggesav Arctic Boats, et selskap som også har varslet at Commuter 11 skal gjenoppstå under navnet Commuter 35. Ifølge daglig leder Henrik Askviki Askeladden er det ikke noe formelt samarbeid mellom det nskbaserte ...

Dristig nyskapning har kommet trygt i havn

Da Askeladden lanserte Commuter 805 i 2004 markerte båten en helt ny linje for produsenten. Men problemfri var lanseringen slett ikke.

Publisert Sist oppdatert

Den velkjente båtbyggeren hadde i en årrekke jobbet med å totalfornye utvalget etter at nittitallet viste at markedet ikke lengre ønsket de tradisjonelle Askeladdene. Fra å være en tradisjonspreget produsent av små, åpne, snusfornuftige båter og en del lisensproduserte Yamarin-modeller, skulle sprekt design, nyskapning og effektiv produksjon stå i fokus. En ny, ultramoderne fabrikk ble bygget i Os ved Bergen.

Markedet ønsket også litt større båter i disse gode årene for båtbransjen. Askeladden utviklet med det den første modellen i en planlagt serie hypermoderne, finskinspirerte kystjeeper. Men den nye fabrikken var ikke beregnet for produksjon av såpass store båter og Askeladden valgte å bygge Commuter 805 i Polen, trolig også for å kutte kostnadene på det som skulle bli en temmelig dyr 26-foter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER