Omsetningen vokser med 30 millioner

Nye C-65 Cruiser er blitt en salgsvinner fra Askeladden, og OS-bedriften øker omsetningen med 30 prosent.

Publisert Sist oppdatert

I lokalavisen på Os blir Askeladden omtalt som en gasellebedrift. Den tradisjonsrike båtprodusenten har fått opp farten de siste årene. I fjor vokste omsetningen med 30 prosent til 109,5 millioner kroner, og daglig leder Henrik Askvik sier at det ligger an til en ytterligere omsetningsøkning på rundt 30 millioner kroner i år.

–      Markedet for utenbordsmotorer over 50 hestekrefter vokser med ca fem prosent, så det er helt klart at vi tar markedsandeler for tiden, sier Henrik Askvik. Båtliv er på besøk i firmaets lokaler i Askvik på Os utenfor Bergen.

Les også: Ny Askeladden med mer plass og komfort

Båtene produseres nå i Polen i samarbeid med firmaet Model Art, og Askvik kan ikke få fullrost profesjonaliteten ved det polske verftet. Model Art har topp produksjonsutstyr med svært effektive prosesser fra engeneering med tredimensjonale modeller via datastyrte prosesser med strekkode-merking av hver enkelt del og komponent, og vakuumstøp av båtene. Standardiserte tekniske komponenter som benyttes på alle modeller bidrar til å holde kostnadene på et minimum, ifølge Askvik.

–      Vi bygger nå 400 båter i året i Polen, og er inne i en god fase. Markedet for dayruisere og skjærgårdsjeeper er tilbake for fullt. I segmentet for styrehusbåter er det blitt flere konkurrenter de siste årene, men i sum har vi nå god vekst i salget. Særlig den nye modellen C-65 Cruiser har slått godt an, sier Askvik til Båtliv.