ASKELADDEN C61 CRUISER

ASKELADDEN C61 CRUISER
SPORTSLIG: C61-skroget byr på fine kompromisser mellom sportslighet og komfort. Resultatet er en behagelig, trygg båt som gjerne blir med på lek og moro innimellom. Men noen rendyrket sportsbåt er ikke dette.
FAMILIELIKEHET: Innredningen på C61 Cruiser er lik bowrider-versjonen. Materialbruk og fargevalg gir et innbydende inntrykk.
SOVEPLASS: En daycruiser er ikke en bobåt, men C61 har en lugar som duger for en natt eller to. Et pantry har derimot ikke funnet plass i båten.
MEST TIL PYNT: Det er fullt mulig å sole seg på fordekket men Askeladden har ikke lagt opp til at dekket skal være en fullverdig forlengelse av cockpit, med egen madrass. Produsenten mener at dekket ikke blir brukt særlig mye på en såpass kompakt ...
BADEBÅT: Designet av akterdekket er meget vellykket. Dekket, eller badeplattformen gir lett ankomst til salongen og fine bademuligheter. Tau til vannski og wakeboard festes i en demonterbar stolpe. Denne er ikke med på bildet.

Helstøpt og harmonisk komfort

I høst lanserte Askeladden en daycruiser basert på C61-skroget. Tidligere i år skrev Båtliv mye pent om de to første båtene i C61-serien, en bowrider og en walkaround-utgave med styrekonsoll. Mange av momentene som kom frem i artikkelen om disse båtene, er absolutt gyldige for Cruiser-utgaven.

Publisert Sist oppdatert

Det er knapt noe sjokk at Askeladden raskt lanserer en daycruiser-utgave på C61-plattformen når den fine, men etterhvert noe aldrende 605-baserte C62-serien nå fases ut. Askeladden har laget mange lekre og ikke minst praktiske daycruisere gjennom årene, og den nye båten er ikke noe unntak.

Askeladden har hentet C61 Cruisers innredning og vindskjerm direkte fra bowrider-versjonen og supplert med en liten lugar med plass til to voksne og i alle fall ett lite barn. I lugaren er det også et vannspylt toalett mellom V-benkene. Tilsammen gjør den lukkede lugaren og toalettinstallasjonen at tørrvekten kryper et godt stykke over tonnet, i tillegg til at tyngdepunktet har flyttet seg noe fremover.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER