NED: Daglig leder Jarle Vikingstad i Smart Marine legger ned i Stavanger.

Legger ned etter salgssvikt

Smart Marine legger ned i Stavanger etter flere år med underskudd, men salget vokser på Karmøy.

Publisert Sist oppdatert

–      Smart Marine Stavanger AS hadde i 2015 et meget godt salg av båt og motor frem til oljekrisen slo inn i august 2015. Med et så svakt marked som det er i Stavanger for tiden så vi ingen annen mulighet enn å avslutte. Det er med tungt hjerte vi har valgt å avslutte driften, sier daglig leder Jarle Vikingstad i Smart Marine.

 Regnskapene viser at selskapet tredoblet omsetningen fra 5,2 millioner kroner i 2013 til 17 millioner kroner i 2015, men økte kostnader har gitt dårlig lønnsomhet, og egenkapitalen var på minus 1,5 millioner kroner ved utgangen av 2015.

 Beslutningen om opphør er tatt i samråd med banken. Ingen kunder vil bli økonomisk skadelidende på grunn av avslutning av driften. Alle tap tas av Smart Marine AS som leverandør, banken og aksjonærene, opplyser Vikingstad i pressemeldingen.

– Smart Marine AS på Karmøy vil følge opp alle kundene med salg, deler og service. Smart Marine AS på Karmøy vil også videreføre salg av Arronet, Jeanneau og Hobby i Stavanger. Vi vil ukentlig være tilstede i Stavangerområdet for å kunne ha en tett oppfølging av våre kunder i hele Rogaland, sier Vikingstad.

Vekst igjen

Smart Marine omsetter for oppunder 50 millioner kroner, og har hatt jevn vekst i omsetningen de siste fem årene, men driften har gått i minus de to siste årene, viser offentlige regnskapstall.

Vikingstad kan fortelle at salget i hovedbutikken på Karmøy nå vokser. Det ligger an til en økning godt over budsjettet både på omsetning og resultat i år, og ordreinngangen for neste år er også bra, sier han:

– Interessen for den type båter vi er importør og forhandler av har vist seg å være økende de siste syv årene. Arronet og Jeanneau er de båtene det er størst interesse for. Dette er båter i prisklassen 250.000-750.000,- kroner.

– Etter to tøffe år med avslutning av import av Jeanneau og overgang til å være forhandler for Jeanneau og Yamaha har Smart Marine AS nå en veldig positiv drift. Dette vil gi oss et positivt resultat allerede i 2016.

– Fokuset på god service og produkter med god kvalitet har alltid vært viktig for Smart Marine. Dette ser vi at gir resultater. Vi har hatt en formidabel omsetningsvekst og er i dag den største båtforhandleren i Nord-Rogaland, avslutter Vikingstad.