Båtbransjen 2019

Bergen topper båtsalget i Norge

Norges største båtforhandler er Bergen Marine med en omsetning på nær 200 millioner kroner, men også på Sørlandet og Østlandet selges det bra med båter. Se listen over de ti største båtforhandlerne i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Norske båtforhandlere omsatte i fjor for ca 2,55 milliarder kroner tilsammen, og kun tre båtforhandlere omsatte i fjor for over 100 millioner kroner her i landet. Bransjen som helhet har hatt en omsetningsvekst på 14 prosent fra 2016, men flere av forhandlerne på denne ti-på-topp-listen har hatt en vekst på 20-30 prosent. (Listen omfatter ikke importører). Vel og merke ligger også en del annen virksomhet innen de 2,55 milliardene. Enkelte på listen driver med både båt og bil, andre driver også marina og tilbyr service og andre tjenester.

Båt og bil

Bergen Marine er landets klart største båtforhandler med omsetning på 172,9 millioner kroner i fjor, hvorav ca 40 prosent kommer fra salg av bobiler ifølge styreleder Per Alvern. Vestlandsbredriften er også blant forhandlerne med sterkest vekst i omsetningen, som var på hele 42 prosent fra 2016, da selskapet omsatte for 122 millioner kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS