FRA ARKIVERT: Bever 490 klar for prøvekjøring.

Fra arkivet: Test av Bever 445, 490 og 600

Fra Praktisk Båtliv 1 2001: Bever-båtene produseres i størrelser fra joller og små Iandstedbåter til skjærgårdsjeeper og mellomstore daycruisere. Sandefjord-bedriften Bever Marin AS, som tidligere laget Comet-snekken og Bever-kanoen, er god for over 200 båter i året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er hentet i sin helhet fra Praktisk Båtliv nummer 1 2001. Du finner hundrevis av båttester i regi av Båtmagasinet og Båtliv i arkivet, som abonnenter har tilgang til.

Vi har prøvekjørt tre Bevere, modell 445, 490 og 600, og begynner med sistnevnte, Beverfamiliens flaggskip. Den 20 fot lange skjærgårdsjeepen oppfører seg fint i sjøen og tar bølgene bra til tross for sin forholdsvis moderate V-bunn på 16 gra-der. Bever 600 har ingen markert planingsterskel og er lett å manøvrere. Vindskjermen beskytter som den skal for både fører og copilot. Setene kan vippes opp slik at man kan styre båten halvt sittende og halvt stående. Bøylen rundt skjermen er god å holde seg i, men lanternen på «innsiden» må være en misforståelse. I mørke er refleksen fra fordekket stor og føreren blendes for et godt ord. Den midtstilte styrekonsollen er ellers utstyrt med en stor og spesiell dør i front med mye god plass inni. Her kommer man til styresystemet og dashbordets skjulte koplinger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER