Fra testarkivet:

PRØVEKJØRT: Askeladden 645 Beetle ble prøvekjørt i Praktisk Båtliv i 2001.

Askeladden 645 Beetle: Trygg og linjelekker weekender

Askeladden 645 Beetle fyller rommet mellom weekenderne Askeladden 585 og 705. Firmaets totale båtprogram for 2001 omfatter dermed 12 modeller fra 14 til 23 fot. De gamle 9- og 12- foterne går ut.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er hentet i sin helhet fra Praktisk Båtliv nummer 2 2001. Du finner hundrevis av båttester i regi av Båtmagasinet og Båtliv i arkivet, som abonnenter har tilgang til.

Norges største småbåtprodusent, Henrik J. Askviks sønner AS, har produsert båter i 90 år og er blant de første i landet som tok i bruk det nye, spennende materialet, glassfiberarmert plast, i 1957. I dag leverer de over 2000 båter i året. Økonomien er god, og produktene holder høyt kvalitetsnivå med blant annet fem års skroggaranti. Båtene selges primært gjennom et stort forhandlernett i Skandinavia, men noen finner også veien til Holland, Sveits, Island og Grønland. Som vanlig så stemmer alt når man beveger seg ombord i en Askeladden-båt. Håndrekker, kryssholt, trinn og hendler er plassert der de skal være, og ingen mystiske løsninger hemmer inntredet. Det meste harmonerer og er tydelig tilegnet båtens bruksområde(r). Weekendcruiseren Beetle er i så måte intet unntak. Dessuten tar den seg bra ut med sin tidsriktige vindskjerming av stolpebuetypen. Både moderne biler og båter, som for eksempel Volkswagens Beetle og Skibsplasts 555 HT, benytter seg av denne løsningen, som både gir styrke og rommelighet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER